Als je me voor één ding 's nachts wakker kunt maken, dan zijn het wel verse mosselen!
Vroeger kreeg ik ze altijd op mijn verjaardag, dat was traditie. Ik ben in september jarig en toen waren er pas mosselen als de R in de maand zat.... Het heeft nog steeds iets feestelijks voor mij, een gezellige mosselpan op tafel.
Gelukkig begint het mosselseizoen nu eerder, in juli. En de oogst dit jaar zou supergoed zijn.
En dat is het! Ze zijn heerlijk mals en groot.
Omdat het toch - een soort van - zomer is, besloot ik ze deze keer eens te bereiden op de BBQ. Het receptje komt uit de laatste editie van Jamie Magazine, en is echt super makkelijk en snel!
Je maakt een schaaltje van aluminiumfolie. Doet daarin een handvol mosselen, samen met wat kippenbouillon, paar schijfjes citroen, oregano, peper & zout (en ik heb er zelf nog een paar fijngesneden lenteuitjes en wat platte peterselie bijgedaan).
Pakketje dichtvouwen, 8 tot 10 minuutjes op de bbq en voila! Een heerlijk mosselmaaltje!
Lekker met brood en een roseetje!
(ja, we blijven stug doen alsof het zomer is...)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten